Vissen voor geluk

Soms vind ik het leuk om mijn horoscoop te lezen. Wie niet? Nog leuker is om na te gaan of ik me laat leiden door mijn horoscoop of deze probeer naar mijn hand te zetten met alle mogelijke consequenties van dien. Kortom wat doen die paar, voorspellende, woorden aan het begin van de dag met mij, en met het verloop van mijn dag?

Op een dinsdag vertelde mijn horoscoop het volgende:

Het is een negatieve dag. Het kost je veel moeite om de hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Houd de tijd in de gaten, want anders dreig je bepaalde afspraken mis te lopen…

Maar… het was een geweldige dag. Er klopte helemaal niets van. De zon scheen, het was een mooie najaarsdag! Ik was de dag begonnen met het kopen van een paar visjes want in de het Oosten brengen ze geluk, of eigenlijk slurpen ze het ongeluk op, en dat is wat ik wil voor mij en voor mijn geliefden. Misschien is dat de reden dat de dag niet werd tot een negatieve dag….

Ik ben gefascineerd door vissen. Op veel van mijn foto’s komen ze terug. Tijdens reizen hebben markten een ongelooflijke aantrekkingskracht op mij. De vis heeft ook nogal wat symbolische betekenissen:

In de Grieks-Romeinse mythologie staat de vis voor verandering en transformatie. In de niet christelijke traditie is het een vrouwelijk symbool van vruchtbaarheid net zoals overigens alle water aspecten. Als een oud Keltisch symbool handelt de vis over kennis, wijsheid en inspiratie. In de Oosterse Indiase mythologie symboliseert de vis transformatie en creatie. Denk aan Vishnu die zichzelf transformeerde in een vis (Matsya) om de wereld te redden van een vreselijke overstroming. In deze gedaante leidde hij koning Manu’s boot, met een selecte groep overlevenden en ‘seeds of life’, naar een veilige haven om in alle rust de wereld te re-creëren.

2016-11-1-(moving-forward)

In China is de vis symbool voor eenheid en trouw want vissen (vooral de Koi) zwemmen veelal in paren. Daarom worden ze vaak gegeven bij bruiloften want ze representeren vruchtbaarheid en (financiële) overvloed omdat ze zich makkelijk reproduceren in aantal en volume. In het Buddhisme, tenslotte, staat de vis voor geluk en vrijheid.

Kortom, waren het de vissen die mijn dag hebben doen ombuigen? Want deze ‘negatieve’ dag was juist een hele positieve en productieve dag die me, met dank aan  fijne gesprekken, ook  nieuwe ideeën heeft gebracht.

Advertentie

2 gedachten over “Vissen voor geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: