Photography

Cultuur en interactie zijn meer dan ooit thema’s in mijn werk, zowel in mijn coachingspraktijk als in mijn foto- en kunstprojecten. Ook op reis heb ik altijd mijn camera bij de hand en dat levert leuke ontmoetingen op. Wat spreekt me zo aan in deze ontmoetingen en het maken van portretten? De interactie met de geportretteerde en het contact dat ontstaat, ook als je elkaars taal niet spreekt. Foto’s krijgen iets extra’s als dat gesproken of ongesproken contact tot stand komt.

monniken

Ik beleef heel veel plezier aan het contact maken, een connectie voelen, iets creëren om dat vervolgens tot uitdrukking te brengen in de beelden.  Ik krijg vaak terug dat ik de mensen portretteer zoals ze zijn, dat de uitstraling klopt met het doel van het portret, het verhaal of de andere afbeeldingen die de context weergeven. En dat is precies de bedoeling want dat betekent dat we goed naar elkaar hebben geluisterd in het voortraject en daardoor met elkaar iets moois hebben gemaakt!

ansichtkaart 2017 (web) copy

Naast portretten maak ik ook steeds meer abstract werk. Van de steden en plaatsen die ik bezoek en/of alledaagse details in een andere context geplaatst. Dit op basis van foto’s die ik maak maar die ook kunnen zijn bewerkt of beschilderd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze series associeer ik met allerlei gebeurtenissen uit mijn leven en dat van anderen waarbij ik de sfeer probeer te vangen als een herinnering of verwerking van mooie- en soms ook minder mooie momenten!

Advertentie
%d bloggers liken dit: