Photography

Met een achtergrond in de culturele antropologie, HRD consultancy en fotografie, ligt mijn hart nadrukkelijk bij mensen in hun leefomgeving. Wat beweegt ons? Wat zijn persoonlijke drijfveren? waarom doen we wat we doen? Wat is het effect van ons gedrag op het gedrag van anderen? En waarom lukt iets, of juist niet?

Ik geloof niet in de ‘waarheid’. Waar het volgens mij om gaat, is een gedeelde werkelijkheid. Dit geldt ook voor mensen in organisaties want wanneer de persoonlijke visie een gezamenlijke visie wordt, dan pas kan je mensen enthousiasmeren voor de doelstellingen en resultaten waarnaar wordt gestreefd.

monniken

Dit laat ik ook tot uiting komen in mijn fotografie-projecten. Ik krijg vaak terug dat ik de mensen portretteer zoals ze zijn, dat de uitstraling klopt met het doel van het portret, het verhaal of andere afbeeldingen die de context weergeven. En dat is precies mijn bedoeling. Daar krijg ik energie van want het betekent dat we goed naar elkaar hebben geluisterd in het voortraject en daardoor met elkaar iets moois hebben gecreëerd!

ansichtkaart 2017 (web) copy

Naast portretten maak ik ook steeds meer abstract werk. Van de steden en plaatsen die ik bezoek en/of alledaagse details in een andere context geplaatst. Dit op basis van foto’s die ik maak maar die ook kunnen zijn bewerkt of beschilderd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze series associeer ik met allerlei gebeurtenissen uit mijn leven en dat van anderen waarbij ik de sfeer probeer te vangen als een herinnering of verwerking van mooie- en ook minder mooie momenten!